28 Ekim 2010 Perşembe

Pinko hakkında herşey ..


Harrods'da gezerken tanıştığım, sonradan Türkiye'de de bir şubesinin olduğunu farkettiğim, İtalyan markası Pinko'nun tasarımları gerçekten de bana hitap ediyor .. Pinko dünyanın birçok yerinde mağazaları ve showroomları olan bir marka aslında ..

Pietro Negra ve Cristina Rubini tarafından kurulan Pinko'nun başarısını destekleyen iki ana unsur var: Marka Farkındalığı ve Marka Değeri .. Bu iki unsur markanın İtalya sınırlarını aşıp, dünya çapındaki markalar arasına girmesine yardımcı olmuş.

Pazarlama açısından ise her zaman perakende mağazacılık tekniklerini uygulamış ve mono-marka mağazacılığını geliştirmiş. Markanın stratejisi ise, birbirinden bağımsız ekiplerin oluşturduğu, farklı tarzdaki tasarımları tek bir çatı altında toplayarak birbirinin tamamlayıcısı olacak şekilde birleştirmek ..
Geçmişte Naomi Campbell, Eva Herzigova, Elle McPherson, Mariah Carey, Steven Klein gibi birçok ünlü ile reklam kampanyaları yapmış. Şuan ise Terry Richardson ve Errin Wasson ile bu faaliyetleri yürütüyor.

Pinko markası ile ilgili bu kadar sözden sonra sıra sizler için seçtiğim 2010-2011 Sonbahar-Kış Sezonundan birkaç derlemede ..








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder